ОШ ''Олга Петров'' Падинска Скела
„БИЋЕМО ЉУДИ МЛАДИ, ШТО ШКОЛА ТРАЖИ ОД НАС, ПО ПРАВДИ СВАКИ ДА РАДИ, НА ПОНОС ЊОЈ И НА ЧАСТ“

Огласна табла за ученике

ПРЕДЛОЗИ ЗА - КАКО ПРОВЕСТИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ

I-IV разред

* ,,Упознај своју ширу породицу“: са родитељима прегледај старе фотографије. (Најбоље су оне црно-беле). Направите заједно породично стабло (пођите од најстаријег, познатог претка..).

* Друштвене игре опет су ,,in“, (неке нове, неке старе):

Ако је више чланова породице, а случајно имаш ,,Монопол“ сада је прилика да се сви укључе.

,, Човече, не љути се“ – ванвременска игра за све узрасте (може и ,,Мица“ или шах).

Знаш ли шта је ,,Таблић“? Твоји родитељи занају. Обавезно је научи да играш. (Помаже и за знање потребно у математици а и шире!)

* Неки од вас су својим учитељима радили вежбе ,,за размрдавање“ и на часовима који нису били физичког васпитања. Мало се подсетите тих вежби и пар урадите свакодневно (још боље уз омиљену музику).

V-VI разред

*Пре него смо престали долазити у школу, у договору са одељењским старешинама, планирали смо ,, Дан велике метле“- пролећно уређење школског дворишта. Осим чишћења, био нам је план и да на дрвеће окачимо кућице за птице. Акција се одлаже до повратка у школу. До тад, предлажемо вам да, уз помоћ родитеља направите кућицу за птице (или инсекте), или хранилицу за птице. Слике и план је у прилогу, па када се вратимо да и те нове кућице поставимо на стабла у дворишту.

* Већ дуже време (од прошле школске године) ученици школе и запослени, прикупљају секундарне сировине (стару хартију, лименке и пластичне чепове). Од прикупљених средстава купљен је акваријум који однедавно краси хол матичне школе. Сада је прилика да се и ти укључиш у акцију. Сакупљајте у својим домовима, горе наведене сировине и када се вратимо у школу донесите их као прилог неким будућим добрим ,,куповинама“.

 

VII –VIII разред

* Професионално информисање ученика 7. и 8. разреда је врло потребно из разлога, уписа у средњу школу и одабира будућег занимања. Препоручујемо вам да обавезно посете сајт: vodiczaosnovce.nsr.gov.rs. Ту ћете пронаћи (пре свега ученици 8. разреда!) све што вас занима. (Напомена: не пропустите интерактивне упитнике – професионалних интересовања, способности и особина личности). Ако после тога буде недоумица, контактирајте нас преко одељењских старешина.

Поздрав и ...редовно перите руке. ПЕПСИ*

*(педагог и психолог)