ОШ ''Олга Петров'' Падинска Скела
„БИЋЕМО ЉУДИ МЛАДИ, ШТО ШКОЛА ТРАЖИ ОД НАС, ПО ПРАВДИ СВАКИ ДА РАДИ, НА ПОНОС ЊОЈ И НА ЧАСТ“

Обележавање Дечје недеље


„За радост сваког детета-градимо мостове међу генерацијама"

 *

Ученица Дуња Вукајловић је освојила прво место на ликовном конкурсу „Ја и моји пријатељи“ на  нивоу општине, а затим прво место на градском такмичењу.
За освојено прво место на ликовном конкурсу на нивоу општине организована је додела диплома у ОШ „Раде Драинац“ у Борчи. Поводом освојеног првог места на градском такмичењу организован је пријем и приредба у петак 6.10.2017.године у Установи културе Палилула. Ученици 3/1 су присуствовали овом пријему. Ученици су добили поклоне међу којим је био и каталог са радовима ученика, а на насловној страни каталога је рад ученице, Дуње Вукајловић. Фотографије можете погледати овде.

*

Ученици у Товилишту су низом различитих активности обележили и ову Дечју недељу. У среду 4.10.2017.године у сарадњи са ДВД „ПКБ“ и ПУ „Бошко Буха“, ученици 1/3, 1/10 и 2/3 су заједно са предшколцима из вртића „Весна“, у дворишту наше школе, присуствовали показној вежби ватрогасаца. У четвртак, 5.10.2017.године, организован је традиционални маскенбал на тему „Личимо на члана породице“. Учествовали су сви ученици од 1. до 4. разреда, а учитељице су у сваком одељењу поделиле дипломе за најкреативније маске и учешће на маскенбалу. Фотографије можете погледати овде.

*

Ученици 4/1 су у Малој школи у Падинској Скели поводом Дечје недеље организовали приредбу коју су извели пред ученицима из 1/1 и 2/1.
На часу грађанског васпитања су разговарали о дечјим правима и својим ликовним радовима улепшали одељенски пано на којем су истакли нека од дечјих права. Фотографије можете погледати овде.

*

Ученици са насеља Бесни Фок су организовали  спортски дан поводом Дечје недеље. Ученици су провели дан на стадиону у Бесном Фоку где су имали крос и фудбалску утакмицу. Такође, ученици су на часу одељенске заједнице са својим учитељима разговарали о дечјим правима. Фотографије можете погледати овде.

*

Дечја недеља је на Врбовском обелезена кроз мноштво активности којима су се промовисала дечја права, другарство, игра, љубав, толеранција, међугенерацијска сарадња ... Учило се кроз песму и игру, такмичило се у брзини, месиле су се традиционалне
врсте хлеба и правила лицидерска срца. Ових дана наша школа је уређивала и специјална издања шумских новина, а емитовала је и посебна издања малог дневника. Фотографије можете погледати овде.

*

Ученици 2/6 и 4/6 у Јабучком Риту су поводом Дечје недеље имали посету предшколаца из вртића „Пролеће“. Ученици 2/6 су правили Пријатељске картице које су поклањали својим најбољим пријатељима из разреда, а ученици 1/6 су „плели“ џемпере за своје другаре.
Ученици 3/6 су одржали приредбу у вртићу „Пролеће“ као и пред ученицима 1/6. Такође, ученици 3/6 су направили Таблу пријатељства-пано на којем су истакли своје најбоље пријатеље из одељења. Фотографије можете погледати овде.