ОШ ''Олга Петров'' Падинска Скела
„БИЋЕМО ЉУДИ МЛАДИ, ШТО ШКОЛА ТРАЖИ ОД НАС, ПО ПРАВДИ СВАКИ ДА РАДИ, НА ПОНОС ЊОЈ И НА ЧАСТ“

Награде и признања

Школа остварује запажене резултате на ликовним и спортским такмичењима. У оквиру „Спортиша“ у организацији општине Палилула наши ученици освајају прва места у одбојци, кошарци, рукомету, фудбалу, а у организацији „Нове школе“ наши ученици освојили су прво место на изложби ликовних радова „Дунав 588“.

Ученици школе и запослени су учествовали и у различитим пројектима. Вредно је споменути Пројекат „Школа без насиља“ у школској 2006/07. години и  пројекат Двојезична настава, а у овој школској години је планирана реализација пројекта“Покрени своју будућност“.

Пројекат „Медијатека – мултимедијална учионица“ израђен је школске 2004/05. а у идућој школској години је одобрен од Светске банке и Министарства просвете Србије. Адаптирана је просторија мултимедијалне учионице и опремљена је савременим наставним средствима  (рачунарима и видео бимом).

У школској 2008/09. години на основу конкурса Финске амбасаде на тему климатских промене покренут је пројекат „Климатске промене“.

У сарадњи са регионалним центром за таленте у марту 2009. године покренут је пројекат „Здрава генерација – успешна нација“, са циљем стицања знања о здравом начину живота и очувању животне средине.