ОШ ''Олга Петров'' Падинска Скела
„БИЋЕМО ЉУДИ МЛАДИ, ШТО ШКОЛА ТРАЖИ ОД НАС, ПО ПРАВДИ СВАКИ ДА РАДИ, НА ПОНОС ЊОЈ И НА ЧАСТ“

Актуелно

 animated peacock image 0007

               

autumn

 

 

 

Светски дан борбе против сиромаштва

 

 
У Основној школи „Олга Петров” обележен је 17. октобар, Светски дан борбе против сиромаштва. Обележавање овог Дана успоставиле су Уједињене нације 1987. године са циљем подизања свести светске јавности о потреби искорењивања сиромаштва и беде у свим земљама, поготово у оним у развоју. Према подацима Светске банке и УНИЦЕФ-а, готово половина светске популације живи у неком облику сиромаштва, а оно нажалост врло често захвата и велики број деце.
 
Сваке године се на овај дан организује велики број хуманитарних акција, како у свету, тако и унашој земљи, у којима се прикупљају храна, одећа и материјална средства за оне најугроженије.
 
Ученици наше школе били су у прилици да чују шта значи бити солидаран и хуман те на које се све начине може прикупити помоћ за оне најугроженије, јер нечије мало некоме значи све.

 

 autumn

 

 

 Дечија недеља

 

 
У основној школи „Олга Петров” у току је обележавање Дечије недеље, која траје од 7. до 13. октобра. Ова манифестација одржава се сваке године у октобру да би се скренула пажња јавности на децу и младе, њихове потребе у породици и друштву, као и на њиховоправо да одрастају у што бољим условима. На нашим просторима Дечија недеља се обележава од 1934. године и од тада се мења и развија прилагођавајући своје програмске циљеве стварним потребама и проблемима деце. 
 
Права детета утврђена су посебном Конвенцијом, коју су усвојиле Уједињене нације 1989. године. Овим документом дефинисана су и заштићена сва економска, социјална, политичка, здравствена и културна права сваког детета. 
 
Тридесет година од усвајања ове конвенције прилика је да се и у нашој школи различитим активностима још једном укаже на права деце, одговорност коју породица, школа и друге државне институције имају у њиховој заштити, као на то колико је важно подстицати активно учешће деце у друштвеном животу. 
 
Овогодишња Дечија недеља одржава се под слоганом „Да право свако – дете ужива лако!”

 

 

 

Лице за заштиту података о личности
 
ОШ, Олга Петров,, Падинска Скела  Вам доставља податке о лицу за заштиту података о личности:

   

Лице за заштиту података о личности у Основној школи „ Олга Петров,, Падинска Скела је Татјана Јекић, запослена на пословима психолога школе, адреса Дејана Смиљковића бр.9, Падинска Скела  телефон 011/630-0185

 директор школе , Мерица Буј-Бјелогрлић
 
 
 
Међународни дан ненасиља
 
 
Међународни дан ненасиља обележава се широм света сваког 2. октобра, и то од 2007. године, када су Уједињене нације донеле резолуцију о његовом прослављању, на дан рођења Махатме Гандија.
 
Махатма Ганди био је један од најпознатијих индијских и светских лидера, али и зачетник политике ненасиља. Његов живот и рад били су посвећени борби против неправде, насиља и мржње. Управо је он послужио као инспирација за многе личности које су промениле историју и учиниле да свет буде бољи и праведнији.
 
Дан ненасиља обележава се и у нашој земљи, у различитим институцијама, укључујући и школе. У основној школи „Олга Петров“ овај празник обележен је различитим активностима. Ученици су имали прилику да израђују цртеже и исписују поруке против насиља, те да путем разгласа обавесте све ученике и запослене у школи o овом међународном празнику, док су на часовима Грађанског васпитања пуштани едукативни филмови о различитим облицима насиља и њиховој превенцији.
 
Била је то још једна добра прилика да сви научимо шта су то толеранција, саосећање и ненасилна комуникација, као и како да се боримо за свет у коме владају правда, равноправност и мир.

 

 autumn

 
Јесењи крос 2019.
Традиционални Јесењи крос, у коме су учествовали ученици од V до VIII разреда наше школе, одржан је у уторак 1. октобра, на стадиону фудбалског кулба ПКБ у Падинској Скели.
Свако одељење чинило је једну групу такмичара, док је трка организована посебно за девојчице односно дечаке. Временски услови били су идеални за трчање, а читава манифестација протекла је у пријатној и другарској атмосфери.
Посебну захвалност за организацију кроса дугујемо наставницама Физичког и здравственог васпитања Снежани Рашић, Татјани Поповић и Вишњи Одри.
Овај леп догађај овековечен је фотографијама, које се могу погледати у галерији.
 

 

 

 

 

autumn

 

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2019.

Европски дан језика слави се сваке године 26. септембра широм овог
континента у преко 100 земаља.
Значај језика за људски род је неоспоран, па тако и данас негујемо пре свега
матерњи језик, а потом учимо и стране, најчешће европске језике.
Европски језици су се развили из велике породице индоевропских језика.
Постоји више група ових језика, на пример: германска, романска, словенска.
Српски језик припада словенској групи језика, и то јужнословенским језицима.
Учење страних језика није лак задатак, али је велико задовољство када
савладамо неки од њих и можемо да разумемо или разговарамо са вршњацима из
иностранства.
Основна школа „Олга Петров” такође се придружује прослави Европског
дана језика.
Ево и неколико примера речи ЗДРАВО на појединим европским језицима:
немачки HALLO,
француски SALUT,
фински HEI,
холандски HALLO,
чешки AHOJ,
португалски OLA.

 

Обележен Међународни дан мира

 

У Основној школи „Олга Петров” обележен је Међународни дан мира. Овај празник
обележава се 21. септембра широм света како би се подигла свест о прекиду свих сукоба и
успостављању трајног мира. Народи свих земаља позивају се да славе мир и допринесу
томе да он завлада свуда у свету.
Ученици наше школе су поводом овог празника направили пано, организовали читање
саопштења и пуштање песама путем школског разгласа и тако послали поруке против
насиља и ратова, односно поруке мира, љубави и толеранције.
„Нека мир превлада на Земљи, бар један дан мира и ненасиља!”
 
 

Почетак школске године 2019-2020. године

 

skola natpis1

Школска 2019/20. година почиње у понедељак,02. септембра 2019. године.
- Путничка смена почиње са наставом пре подне од 8 часова
- Падинска смена почиње са наставом после подне  у 14 часова.
 
 
skola
 
 

Ђаци прваци школске 2019-2020.године

Драги прваци,

У петак, 30. августа у 10 часова, у Основној школи "Олга Петров" у Падинској Скели биће одржана приредба поводом поласка првака у школу.

Дођите да се упознамо и да заједно уживамо у приредби. 

Ваше учитељице

 images

 

Заштитимо птице у граду

Еколошка акција ''Заштитимо птице у граду'' је програм са четрнаестогодишњом традицијом. Циљ ове акције је да ученике основних школа Београдског подручја усмери ка бољем познавању птица, њиховим специфичним проблемима и заштиту коју им трба пружити. Подстицајним активностима утиче се на формирање свести и навика везаних за птице а кроз то и на заштиту природе и човекове средине у ширем смислу. Садржај овог еколошког програма чине инструктивне трибине и предавања као и теренске активности. 

Наша школа годинама подржава овај пројекат учешћем у квизу, ликовним радовима и израдом кућица. Тим наставника биологије, ликовне културе и техничког и информатичког образовања подстиче заинтересованост ученика и подиже еколошку свест о потреби заштите животне средине.

Завршница Акције је у јуну, на Дан заштите животне средине , квизом ''Колико познајемо птице у граду''. Програм прате и конкурси и изложба најуспешнијих ликовних радова о птицама и кућица за птице. Ми смо тог дана у дворишту школе поставили направљене кућице са циљем да помогнемо птицама у крају.

Ученици кој су учествовали у тој акцији и направили кућице за птице

Андреј Југовић   5-1

Милан Соковић 6-2

Ивона Латиновић 6-3

Наставнице:

Ивана Стаменковић

Кристина Вукадиновић

Kucica 1

Kucica 2

Kucica 3

Kucica 4

Kucica 5

Kucica 6

Kucica 7

novo

novo 1

novo 2

novov 4

novo 5

novo 6

 

  

Обележен Дан заштите животне средине

 У Основној школи „Олга Петров” обележен је Међународни дан заштите животне средине. Овај празник обележава се сваког 5. јуна широм света како би се постигла већа свест о очувању природе и њеној заштити. Ученици наше школе су поводом овог празника учествовали у различитим активностима, као што су израда паноа, припремање и читање саопштења, пуштањем песама посвећених природи путем школског разгласа и сл, како би указали на све веће загађивање природе односно различите начине да се она заштити. Један од њих јесте рециклажа. Рециклирањем потрошеног материјала се значајно смањује прљање Планете, штеди се енергија и чувају се природна богатства, а наше окружење постаје здравије.

Почни да цениш и волиш природу, не загађуј је и помози Планети да нас опамети!

IMG 20190605 153617

 

 

ДАН ШКОЛЕ

13. маја 2019. , обележили смо  Дан школе. За ту прилику ученици су  припремили пригодан програм. Одржана је представа Аска и Мали Радојица  и то на сцени Установе културе Влада Дивљан.  У представи су учествовали чланови драмске секције као и хор. 

Покушали смо  спојити различите светове ,  и истовремено бити  забавни  и комични.  Представа се завршила лепом кореографијом. Драго нам је да је у публици поред наших наставника и гостију био велики број наших ученика. За цео програм  од идеје до извођења на сцени захвални смо наставнику Зорану Џакули као и свим осталима који су на разне начине придонели да  све ово пристојно изгледа.

  

Predstava1      Predstava2     

Predstava3

       

Predstava4

 

Predstava5

 

Predstava6

 

Predstava7

 

 

 

 Настављено прикупљање рециклажног материјала

 
Kolaz
 
 
У оквиру пројекта „Помози планети да нас опамети” ученици основне школе „Олга Петров” наставили су прикупљање рециклажног материјала и његово одлагање у контејнере за рециклажу, који се налазе у холу наше школе. Циљеви ове акције јесу подизање свести о здравијем и лепшем окружењу и развијање одговорности према планети Земљи. Како изгледају дивље депоније, али и сама акција одлагања рециклажног материјала, приказују фотографије које су израдили наши ученици. 
   
          01        
 
                         02         
 
            04                                               
 
07
 
                        Slika1 
 
                
Slika2
 
               
Slika4
 
Kolaz5
 
Kolaz2
 
 
 
 
 
 

Ученици комбинованог одељења III4 и IV4  учествовали су на конкурсу "Крв живот значи" који је расписао Црвени крст Србије. На општинском и градском такмичењу, освојили су друго место у категорији изражавања-видео формат. Дана 10.маја 2019. године, ученици су свечано дочекани на Старом двору где су им уручене дипломе и захвалница за учешће као и вредне награде-звучник и сталак за камеру. Веома смо поносни јер је њихов видео снимак "Крв живот значи"  прослеђен на републичко такмичење.

IMG 20190512 151743

autumn

Ученик четвртог разреда наше школе, Лазар Стевановић је на окружном такмичењу из математике освојио друго место. Дана 8.5.2019. године, Лазару је на свечаној приредби у Основној школи "Бранко Радичевић", где је  одржано такмичење, уручена  диплома.

 Честитамо Лазару на значајном успеху који је постигао, као и његовим родитељима и учитељици Снежани Митрић.

IMG 40f73c5171aed8ae87d6a8417fb7064b V

autumn

 

ПРОЛЕЋНИ РАСПУСТ 2019.

 Пролећни распуст почиње у петак  26. априла 2019. а завршава се у петак 03.05.2019. године. Први радни дан је понедељак 06. мај 2019. Пре подневна смена је Падинска Скела, а после подневна смена Путничка.

Запослени и управа школе желе Вам срећне ускршње празнике

Uskrsnja jaja 830x553

 

 После пролећног распуста у Матичној школи ће биће организовато фотографисање ученика. Распоред фотографисања по одељењима можете видети овде.

Распоред фотографисања по одељењима

 

autumn

 

Сећајући се Лазареве Суботе и празника Цвети дана 20.4.2019.год

 Сећајући се Лазареве Суботе и празника Цвети, као важних догађаја из живота Господа Исуса Христа, ученици наше школе исказују своју веру и труд на различите начине. Сада већ традиционално, на Лазареву Суботу ОШ „Олга Петров“ и Црква из Падинске Скеле организују литију у част Господа и базар након освећења врбиних гранчица. Посебно је и то што се испред цркве на базару,окупљају и деца из изопштених одељења са Дунавца, Бесног Фока, Врбовског, Ковилова, Глогоњског Рита и Јабучког Рита, која су део наше основне школе. Деца на базару продају своје рукотворине. Све на овом нашем скупу одише радошћу и осмехом како због дружења, тако и због надолазећих празника и распуста. У том духу и ми честитамо свима празник Васкрсења Господњег:

Христос Васкрсе!
Ваистину Васкрсе!
 

 

         image 0 02 05 c35adbb62698dac7792bfca4aeb524d563db687a8d8fc2772308b48d80f868fb V       image 0 02 05 36e156d4e8d7f7951818c0ce83f5b2fe80ca4c133423cdaa86f8db05118a1a98 V               

          image 0 02 05 376fb076d9ab719f699aa958fc46ae52b8bdf4f7e224bbb0147a1265943bc12f V      image 0 02 05 648a0f8e3005d5e20951c439737727e18ab7629bf43229d64194a1dc858b199b V  

         image 0 02 05 47425b1118be98e4043179ff28c5bb182c0ef20981dcfe6917861cdb2d765046 V       image 0 02 05 783700bbbc9123cadc2aa73bcd64f6e51c6ce9b55f8453db72fba26d9988064c V             

         image 0 02 05 3107309a8f094901d4239ec59b71f0e447ad2cdadfd53002a960e880fe6aef6b V        image 0 02 05 a214ae5a6210b5808471ea09ff9d87b8279b7e57ea0af4764813492ab8758926 V                      

         image 0 02 05 a2032265d842192df397c97ab404c8cb527699d1ae59dbcc54f68132d9e12fcd V          image 0 02 05 f6787dae95127676b3d5368cd9fb5ba1b9b11d146b45c1161e97e9e8af5f4083 V

 

 autumn

У Основној школи "Стеван Сремац" у Борчи дана 7.4.2019. год. одржано је Општинско такмичење из Саобраћаја - "Шта знаш о саобраћају".

Ученици петог и шестог разреда су учествоввали и освојили:

  • Марија Мицић -  I место тиме се пласирала и на Градско 11.5.2019. год
  • као Екипа освојили су - II место (Марко Момчиловић V1, Маша Нинић V1, Маријана Мицић VI2, Владислав Кулић VI2, Анђела Зајић VI2, Стефан Којић VI2, Ања Бавељић VI2 и Лука Ђокић VI2
Честитамо ученицима на постигнутим разултатима

 

20190407 110125

 

 autumn

 

,, Помози Планети да нас опамети“

У оквиру активности Тима за предузетништво одобрен је и покренут пројекат.

Овај пројекат као основни циљ и задатак подразумева оспособљавање ученика

да иницирају и реализују акције да би се остварила добит из области рециклаже

за куповину цвећа и пратеће опреме (жардињере, земља ...).

Позивамо све ученике, родитеље, пријатеље и комшије да се придруже акцији

и помогну реализацију акције.

 

               

autumn

  У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ "АРЧИБАЛД РАЈС" НА КАРАБУРМИ, 22. И 23. МАРТАОДРЖАНО ЈЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ,

НА КОМЕ СУ УЧЕСТВОВАЛИ И УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ. НАШИ УЧЕНИЦИ СУ ОСВОЈИЛИ УКУПНО  ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ.

ПЕТАР РАДОВАНОВИЋ (V РАЗРЕД) ЈЕ ОСВОЈИО БРОНЗАНУ МЕДАЉУ, МИЛАН СТАНКОВИЋ (VIII РАЗРЕД) СРЕБРНУ, ДОК СУ АЊА РАНКОВИЋ И АНАСТАСИЈА ЈАНОШЕВ

(ОБЕ VII РАЗРЕД) ОСВОЈИЛЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ.

 

ЧЕСТИТАМО НАШИМ УЧЕНИЦИМА НА ОСТВАРЕНИМ РЕЗУЛТАТИМА И НАДАМО СЕ НОВИМ МЕДАЉАМА НА ГРАДСКОМ ТАКМИЧЕЊУ, КОЈЕ ЋЕ СЕ УСКОРО ОДРЖАТИ.

                                                                       IMG 20190407 232458    IMG 20190407 232713    IMG 20190407 232617    

 

 

                                                            IMG 20190407 232438      IMG 20190407 232545    IMG 20190407 232528

 

autumn

 

   

Коначни резултати са такмичења из српског језика и језичке културе
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Незванични резултати са такмичења из српског језика и језичке културе  
Жалбе и приговори на прелиминарне (незваничне) резултате могу упутити искључиво предметни наставници или председници стручних актива и то само са електронске адресе своје школе у обрасцу за жалбе који је доступан на сајту Друштва за српски језик и књижевност.
Време за разматрање жалби је уторак (19.3.2019.год.) од 11:00 – 15:00 часова.
Жалбе се упућују на адресу: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Прво место: 20-19 бодова
Друго место: 18-17 бодова
Треће место: 16-15 бодова
 ВАЖНО
 Ученици који су освојили 15 бодова немају пласман на следећи ниво такмичења.
 
 
 
 
 

Овде можете погледати распоред седења по учионицама на Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе

Распоред седења по учионицама

 

Општинско такмичење

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржаће се у нашој школи 17. марта (недеља) 2019.године са почетком у 10ч.

Неопходно је да ученици дођу у нашу школу до 9:30 -(када се улази и у кабинет) и да понесу са собом ђачку књижицу.

До наше школе се долази аутобусом 101, која полази са Омладинског стадиона. Путује се око 40 минута до последње станице у Падинској Скели.

 

 Продужетак распуста

На територији града Београда у свим основним и средњим школама продужава се зимски распуст. Први радни дан је 25.фебруар и то  Падинска смена  пре  подне, а   Путничка смена после  подне.

      

                         ЗИМСКИ РАСПУСТ 2019.

У петак  01.фебруара   2019. године  почиње  зимски  распуст  .
У  школу  се  полази  у  понедељак  18.фебруара  2019. године  и  то  Путничка смена  пре  подне, а  Падинска смена  после  подне.
   
    Свим  ученицима  ОШ "Олга Петров"  желимо  леп и весео  распуст!

   

 

 

            ДАН ШКОЛСКЕ СЛАВЕ СВ. САВЕ

И овога  27.ог јануара обележили смо   Дан школске славе, Св Саву. Нашу приредбу  улепшао је школски хор ,нарочито химном Св Сави као и другим   песмама у Савину част. Потом  смо кроз игроказ и драмске дијалоге  вратили сећања на време Јована Дамаскина, Саве преосвећеног   на његово завештање, на Тројеручицу. Приредбу је  стиховима Пркосне песме затворила наша Ана Врачевић.

                  image 0 02 05 4193bf76ecca5b6a27cc0f4a7829f5682dfd0a98a076670cfe0b7fed13100fbe V  image 0 02 05 070d281d2eac060ebbe39553d05b1b8875985af14c6b89c1b48a45904103ffe0 V                                      image 0 02 05 436c37f6ba06f4690e2f50e072be21dc8d009699a9954a1ec65918ae7c3fa0ae V image 0 02 05 f50557fec1a1bc63cd59fd0627004eedd2a5a29e030e7b88e447f8f8e8c2cdf5 V

                                                                                                                 image 0 02 05 a82e5fcb890c4858cb770ba25ff0302e8814360b8b3b990f1e6364035d8c5e51 V

Позив за учешће у хуманитарној акцији - Продајна изложба слика

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ „ВЛАДА ДИВЉАН“ у 14 часова
Митрополита Петра 8

 

ИК "Нова школа" и ОШ "Олга Петров", Падинска Скела организују хуманитарну продајну изложбу дечјих ликовних радова насталих у оквиру пројекта - Дечја ликовна колонија "Дунав 588/12". Куповином слике донирате средства за помоћ породицама Јовановић и Петровић који су у недавним пожарима у Падинској Скели остали без својих домова.

                          Флајер за изложбу - хуманитарна акција

 
 

 ПОЗИВНИЦА ЗА ПРИРЕДБУ ПОВОДОМ ШКОЛСКЕ СЛАВЕ - СВЕТИ САВА

Наше ђаке, њихове родитеље, чланове колектива, пријатеље и сараднике школе позивамо да својим доласком улепшају прославу поводом Школске славе - Свети Сава. 

 Свети Сава - Школска слава се традиционално обележава приредбом у Матичној школи 27.01.2019.год у 12:30 часова. 

 

 
 
Такмичење " Ухвати идеју у дигиталном свету"
Учествовали смо на такмичењу " Ухвати идеју у дигиталном свету"  који организује Министарство Просвете, Теленор и УПЖ, а поводом Дана девојцица који се обележава последњег четвртка у априлу. Ушли смо у финални избор  у конкуренцији од шездесетак школа и освојили друго место.
У пројекту су учествовале  Милица Трехуб, Милица Младеновић, Мила Васиљевић и Анастасија Живановић 
уз подршку наставника Зорана Џакуле
Наш интервју можете погледати овде

 

               Radio stanica 3M.wmv 000003069           Radio stanica 3M.wmv 000007340Radio stanica 3M.wmv 000009976

Radio stanica 3M.wmv 000028461

Radio stanica 3M.wmv 000043076

Radio stanica 3M.wmv 000052852

 

 

Zima traka

 

 Први радни дан 2019

Први наставни дан у 2019.год. је среда 9. јануар

Нашим ђацима, њиховим родитељима, члановима колектива желимо срећне новогодишње и божићне празнике.

 

 Спортски дан у нашој школи

У Матичној школи 28. децембра одржана је одбојкашка утакмица између ученика (7 и 8 разреда) и наставника. Ово је била прилика да се ученици друже и забаве.

                                            20181228 115027

                                            20181228 115030

                                             20181228 115048

 

 Новогодишњи базар

 Новогодишњи базар одржан је 27. децембра. Весела, топла дружељубивост деце од првог до четвртог разреда угостила је своје госте, који су дошли да их посете и прегледају њихове радове. Млађим ученицима су се придружили са својим радовима и ученици петог, шестог и седмог разреда.

              image 0 02 05 ac09a6c5431c8de91f22fb2a0ba30e2910f19930515e2e8d4ecf68ca12e0047b V                   image 0 02 05 3f16c966b63f34e19f980071695bf074e9d69436f5456db3040e3d9c24d940f1 V

                                          image 0 02 05 c22f58cf9242acf1e71b257929b692838c3510392614ab6e74882034b91eacf4 V

 

              image 0 02 05 5e5c7207b946e04dbdd9fb7b3f4f993de450e7a29ba96bf283a845c35172d4e2 V                     image 0 02 05 fdf6b3836741f1754af00ad166560f4b692dadc4b550f20dd448b6d60fb57c9d V

  Zima014157 

  И ове године у основној школи „Олга Петров” одржаће се „Новогодишњи базар”. На њему ће ученици бити у прилици да изложе своје радове са новогодишњем тематиком, као што су честитке, пакетићи, украси за јелке и још много тога. Такође, биће организовани и различити спортски догађаји у којима ће учествовати ученици и наставници наше школе.

Новогодишњи базар је прилика за још једно дружење у овој години те за ширење празничног духа и доброг расположења.

        Zima174

Зато позивамо све ученике и њихове родитеље, наставнике и учитеље да у петак 28. децембра дођу у нашу матичну школу и учествују у овом лепом догађају. 

Zima traka

zima 1 10       zima z       zima 1 1              

У ишчекивању новогодишњих и божићних празника и распуста, ученици наше школе су са учитељима, наставницима и ваннаставних особљем, инспирисани снежним покривачем и предстојећим празницима, овај децембар 2018. године испунили празничним духом и весељем.

zimazima  zimaz

                                   Прозори и врата учионица, панои, ходници и дворишта наших школа украшени су и одишу празничним духом.                                                           У току су припреме за Новогодишњи базар, приредбе и представе.

                                                                        zimazimaa

Надамо се да ће овакав дух и креативан рад заблистати у наредној 2019. години!

 

Zima traka

 

 

 

 

 

 

Одржан школски турнир у шаху


У школи „Олга Петров” у суботу 17. новембра одржан је шаховски турнир, на коме су учествовали ученици свих разреда. Одиграло се укупно седам кола, током којих су се ученици међусобно такмичили. На крају турнира, проглашени су победници – Петар Радовановић (V1) освојио је прво место, Марко Јањић (VIII1) друго, док су треће место поделили Славко Пантовић (VIII3) и Милан Станковић (VIII3). Наредни школски турнир у шаху биће одржан почетком наредне године.

autumn


   ПРОЈЕКТНА НАСТАВА

Ове школске 2018/2019. године ученици првог разреда уче по новом плану и програму који је увео пројектну наставу као обавезан час у недељном распореду часова. То није нови предмет, него вид наставе који омогућава међусобно повезивање свих предмета. Први пројекти су успешно реализовани у току првог тромесечја. Ђаци прваци су веома озбиљно приступили задатку, а њихове учитељице су их усмеравале и мотивисале како би решења била што успешнија. Затим су учитељице продукте рада фотографисале, а у галерији  их можете погледати.

 

autumn

 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Као и сваке године, у нашој школи је обележена Дечија недеља у првој недељи октобра.

Учитељи су са својим одељењима кроз низ рзличитих активности учили о дечијим правима, поштовању правила,

о толеранцији и  пријатељству.

Затим су учитељице продукте рада фотографисале, а у галерији  их можете погледати.

   autumn

 

 

СПИСАК УЧЕНИКА НОСИОЦА ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ

 

autumn

 

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА – ШКОЛСКА 2017/18. ГОДИНА

 

autumn

 

Аустралијски фудбал у нашој школи!

wpe8de8b6d 05

Недавно су ученици наше школе били у прилици да се упознају са потпуно новим спортом на нашим просторима. Захваљујући пријатељима из аустралијске амбасаде, у Падинској скели играо се аустралијски фудбал. Више о нашем дружењу са гостима можете прочитати овде. 

 

autumn

  У току недеље од 25. до 29.12. у школи је органозована спортска недеља. Одржана су такмичења у одбојци, кошарци, стоном тенису, шаху, између две ватре и у ритмичким вежбама са обручима. Поред екипа ученика формиране су и екипе наставника за одбојку и кошарку. 

Фотографије са такмичења погледајте овде.

autumn

 

Заједно са учитељицом на концерту

  

 Љубав према нашој традицији и обичајима навела  је ђаке и учитељицу  Душку Трубарац да се баве најлепшим спортом на свету – фолклором. У  Спортској хали  у  Падинској  Скели, 1. децембра   одржали смо   годишњи  концерт  КУД-а  ПКБ  чији смо чланови. Добили смо аплаузе и похвале за наше игре. Колико  нам је лепо показује ова фотографија.

duska

 

autumn

 

ЧЕСТИТАМО!

Својим учешћем на ликовним и литерарним конкурсима, младе наде и таленти наше школе освојили су награде и због тога им честитамо и похваљујемо их. 


На ликовном конкурсу "Народне ношње" ученица Наталија Јевтић, II/3 освојила је друго место, а ученица Дуња Вукајловић, III/1 освојила је специјалну награду.


На литерарном конкурсу "Поносим се својим прецима" ученица Тијана Стојменовић, IV/2 освојила је треће место.


На ликовном конкурсу "Илустрација песме" ученик Милан Кузмановић, II/1 освојио је друго место, а специјалну награду освојила је ученица Дуња Вукајловић, III/1.

 

Пружамо вам сву подршку и желимо вам да и даље учествујете и остварујете успехе на такмичењима.

 

autumn

Ученици млађих разреда наше школе су са учитељима ишли на полудневни излет у суботу 21.10.2017. године. 

Како би ученике боље упознали са градом у којем живе, организован је обилазак хиподрома и одлазак на Аду Циганлију. 

На Ади Циганлији ученицима су организоване спортске игре и такмичења са аниматорима, а на хиподрому, поред игара, ученици су јахали коње.

Ђаци су провели узбудљив и забаван дан у природи са својим учитељима, а сви су се вратили пуни позитивних утисака.

Фотографије са излета погледајте овде.

 

autumn

Кoмпанија Total Serbia је посетила одељења I/1 и II/1 у склопу кампање “На путу за безбедност деце у саобраћају”. 

Овде можете погледати како су се наши другари забављали и учили. 

autumn 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ


Наши ђаци су и ове године обележили Дечју недељу у периоду од 2. до 6. октобра 2017. године.                                         

Погледајте овде које активности су ученици реализовали уз помоћ својих наставника и како су се забавили, вођени слоганом

„За радост сваког детета-градимо мостове међу генерацијама".

autumn

 

ЧЕСТИТАМО ДУЊА!

 

Поводом обележавања Дечје недеље организован је ликовни конкурс на тему „Ја и моји пријатељи“. 

Ученица наше школе, Дуња Вукајловић је освојила прво место на нивоу општине, а затим и прво место на градском такмичењу.

 

autumn

                               

             

  ЧЕСТИТАМО МИЛИЦЕ!

Ученица 1/1 Милица Стевановић учествовала је на ликовном конкурсу "Свет по мери детета" и освојила диплому за најбољи рад за свој узраст.                                                                                                         

Подела диплома је била 5.10.2017. године у свечаној сали Основне школе "Раде Драинац" у Борчи.

autumn

 ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Манифестација Дечја недеља се сваке године одржава у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Поводом Дечје недеље која се у целом свету обележава од 02. октобра, одлучили смо да организујемо активности у којима ће учествовати ученици наше школе.

 План активности погледајте овде

 

autumn

 

Кoмпанија Total Serbia организује кампању

“На путу за безбедност деце у саобраћају” ,

у склопу које ће дана 4.10.2017. године у 14:00 - 15:35h 

посетити одељења I/2 и II/2 наше школе.

Више о томе можете прочитати овде.

autumn

 

sovica

 Драги ђаци и поштовани родитељи,

Унапред се радујемо првом септембру и дружењу са вама. Са некима од вас ћемо се поново видети након распуста, жељни да чујемо ваше авантуре, а најмлађи ће по први пут сести у школске клупе. Желимо вам свима успешну и радосну нову школску годину. Чекамо вас, да заједно учимо, дружимо се и маштамо!

Први наставни дан је петак, 01.09.2017. Ученици из Падинске скеле су у преподневној, док су остали ученици у поподневној смени.

Добродошли у Основну Школу

''Олга Петров''!

autumn

prvaci

autumn

interkult

 

autumn

МАЛИ САВЕТНИК ЗА РОДИТЕЉЕ ПРВАКА

15484684
Поштовани родитељи,
Полазак у школу је је један од најважнијих догађаја , не само у животу детета , већ у животу целе породице. Како ће се дете у школи снаћи умногоме зависи од дотадашњег његовог развоја и васпитања , али и од ваше спремности и умешности да му у томе помогнете. ОВДЕ ћемо вам дати неке препоруке које могу помоћи да дете што боље припремите за школу.

autumn

 

Путовање одељења 3/3

Учитељица Душанка Трубарац послала нам је неколико утисака и фотографија о авантурама које су она и њено одељење 3/3 имали током претходне школске године. Можете их погледати овде.

Крај школске године у Малој школи

Учитељица Вања Миловановић послала нам је фотографије активности ученика четвртог разреда из Мале школе током другог полугодишта. Можете их погледати овде.

Желимо им да им ова година буде још успешнија и занимљивија! 

autumn

927x289cv38

Носиоци Вукове дипломе у нашој школи за школску 2016./2017. годину су:

Милош Гаћиновић

Ива Ђикановић

Јована Јовановић

 

Ученик генерације је Ива Ђикановић

 

Од срца им честитамо и желимо им пуно успеха у даљем школовању! 

autumn

Драги ђаци и поштовани родитељи,

Током ове школске године, ученици наше школе постигли су изузетне резултате на различитим такмичењима. Сваки од пласмана можете погледати овде.

Честитамо им, и желимо да и надаље буду успешни, на понос своје школе и родитеља!

autumn

Активности које се одвијају у нашој школи можете пратити и на YouTube каналу ОШ ''Олга Петров''

 Autumn Leaves Decoration PNG Clipart