Активности у току Дечије недеље 2021.године

И ове године смо весело и спремно дочекали Дечију недељу. Активности су се одржавале од 4.  до 10.октобра.

Ученици првог разреда су показали да су успешно савладали прве школске кораке. Цртали су кредама у школском дворишту и тако украсили и улепшали радни простор.

Ученици су писали анонимне поруке на тему: „Ја сам дете и треба да ме волите и разумете“. Написали су које активности воле, а које не, чему се највише радују, а шта их растужује. На часу одељенског старешине смо посебну пажњу поклонили разговору о томе зашто не волимо када неко виче, или нам се обраћа на ружан начин и ословљава непријатним надимцима.

Организовали смо ликовну радионицу „У мом срцу има места за…“. Ученици су показали како имају велико и искрено срце, пуно пажње и нежности за своју околину. У нацртаним срцима се нашло место за породицу, другаре, школу, наставнике, музику, игре, животиње…

Одржана је еколошка радионица током које су ученици обновили своја знања о рециклажи. На почетку су слушали предавање о томе шта је рециклажа и на које занимљиве начине се може рециклирати. Након тога смо чистили школско двориште помоћу грабуља и спремних џакова за смеће. Као награду за рад и труд, ученици су добили лепе и занимљиве поклоне. Најинтересантнија је оловка која се „посади“ у саксију кад се смањи.  На њеном крају се налази семе лаванде или нане које ће ученици узгајати. Научили смо како да се бринемо о животној средини.

Товилиште, 2021. година