Основну школу у Глогоњском Риту похађају ученици од 1. до 4. разреда у два комбинована одељења. Разредне старешине су Сузана Марковић (II5 и III5)и Данијела Тодоровски (I5  и   IV 5).

Школске 2020/2021. године уписано је 16 ученика и настава се одвија само у преподневној смени. Управо због једносменског рада, наша школа је омогућила ученицима  додатне активности у оквиру новог Пилот пројекта „Обогаћени једносменски рад“. Заинтересовани ученици наше школе након редовне наставе понедељком и средом у временском периоду од 10:30 до 11:30h  имају низ активности и радионице на тему „Решите да математику више не грешите“.

У прилогу су фотографије неких од наших најзанимљивијих  радионица.

„Мерење је лако, када знам како“. У оквиру ове теме ученици су проширивали знање о мерним јединицама и поступцима мерења.

Младе архитекте „Наша кућица, наша слободица“ у оквиру које су ученици, као праве архитекте,  пројектовали и правили куће  примењујући знање о геометријским облицима и мерним јединицама, а у складу са узрасним карактеристикама.

Јануар је био посвећен лику и делу Светог Саве, а ученици су на тему „Математичка слагалица (лик Светог Саве)“ користили  различите изворе информација о Светом Сави и одређивањем положаја облика у простору и равни, слагали су  лик Светог Саве. Ученици су осмишљавали задатке и правили слагалице са ликом Светог Саве. Слагалице које су сложиле њихове вредне руке  украшавају  наше учионице.

У оквиру теме „Тик- так, гледамо на сат (римске цифре)“, ученици су обнављали знање о римским цифрама, јединицама мере за време и о оријентацији у времену (дан, седмица, месец, година). Лепо су се снашли и у самосталној изради зидних сатова од картона.

Ученицима је била најинтересантнија тема „Математичке укрштенице“. Они су  решавали разноразне логичке мозгалице у складу са узрасним карактеристика. Посебно им се допао судоку (сликовни и бројевни).

Наши ученици су обележили иМеђународни дан борбе против вршњачког насиља, последње среде у фебруару,  под називом „Дан розих мајица“. Ученицима првог и четвртог разреда је презентована прича о дигиталном насиљу, на основу које су израдили пано „Добар друг и у школи и на интернету“ указујући на све чешћу појаву дигиталног насиља међу вршњацима. Ученици другог и трећег разреда су израдили пано са јасном поруком о другарству.

Вредне руке наших ученика су припремале и поклоне изненађења најдражим особама за Дан жена, 8. март. Правили су честитке, магнете у облику срца и руже, цветове од папира и пано.

Најлепши панои су панои о пролећу. Ученици су на креативне начине  истакли лепоту најлепшег годишњег доба.

Са посебним задовољством и поносом истичемо и наше математичаре, ученике III разреда, Јована Марјановића и Михајла Милутиновића. Они су на школском такмичењу остварили веома завидне резултате, а Михајло Милутиновић се пласирао и на Општинско такмичење остваривши одличне  резултате.