Select Page

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2024/2025. годину обавити у времену од 01. априла 2024. до 31.маја 2024. 

У први разред се уписују деца рођена 01. марта 2017. године до краја фебруара 2018. године.

За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03.2018.год. Провера спремности за полазак у школу ове деце вршиће се у јуну 2024. године.

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју школе.

Упис у први разред школске 2024/25. године обављаће се електронским путем.

Родитељ или други законски заступник детета које се уписује у први разред основне школе за школску 2024/25. годину врши упис детета,преко Портала еУправа (https://euprava.gov.rs).

Упис ученика у први разред, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1.априла до 31.маја 2024. године. Истог дана који одаберете ће педагог или психолог извршити тестирање ученика.

Родитељи приликом уписа не подносе ниједан документ у папирном облику. Потврде о обављеном обавезном предшколском програму доставиће накнадно по добијању из предшколске установе, приликом тестирања код педагога или психолога. Лекарско уверење прибавља се по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код лекара из приватне праксе, биће потребно да га родитељ или други законски заступник донесе у школу. Молимо вас да у складу са тим приликом Електронског уписа заказујете термине за тестирање деце у понуђеним датумима по обављеним здравственим прегледима.

Уколико родитељ нема могућности да искаже заинтересованост за упис детета на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред који територијално припада школи, упис се обавља у школи.

Ради електронског уписа ученика, потребно је да родитељ има код себе личну карту и матични број детета.

Ученици имају могућност коришћења продуженог боравка у првом и другом разреду у подручној школи у Товилишту.

Све додатне информације везане за упис ученика у први разред можете добити од секретара школе на телефон 011 6300471 сваким радним даном, преподне и од стручне службе, педагога и психолога, на телефон 011 6300185. сваким радним даном.

Све неопходне информације налазиће се на насловној страни сајта школе.

Директор школе