Select Page

 Октобар је месец када се обележавају два важна датума у вези са здравим стиловима живота.

        Дан здраве хране се обележава  16.10. а Дан јабуке 20.10. , те су  запослени у

ОШ“ Олга Петров“ у Падинској Скели, у организацији директорке Драгане Јовановић Марковић, изабрали усавршавање, оснаживање , јачање компетенција  и размену искустава из области здравих стилова живота  кроз програм обуке

 *Моје здравље – моја одлука*, који је реализован  4.10.2024.године.

       Општи циљеви овог програма  су унапређивање компетенција наставника у областима планирања и реализовања наставе орјентисане на исходе кроз пружање практичних примера за унапређење наставне праксе  и подизање свести о важности здравог начина живота  , а специфичности програма  су развијање способности уочавања деформитета, стицање способности превентивног деловања, као и примена формативног праћења.

 Обука садржи теоријски и практични део, те су полазници обуке МЗМО  чули истраживачки део и податке из других градских и сеоских средина. Кроз теоијски део  такође предтављени су подаци о важности  здравог начина живота што укључује правилну исхрану , физичку активност и боравак у природи. У практичном делу обуке изнели су своја искуства и ставове о овој теми, а кроз радионице на обуци  приказали су на које начине  и активности ће  примењивати у пракси стечена знања на обуци.                                                                               

  Реализатор Биљана Ристић