U nedelju 19.09.2021. godine, učenici 5. i 6. razreda su sa nastavnicom biologije (Ivana Stamenković) učestvovali u Eko radionicama koje organizuje grad Beograd u okviru aktivnosti posvećenih Evropskoj nedelji mobilnosti (ENM).

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti, organizovana od strane mreža gradova Eurosities koja ima ulogu koordinatora, Energi – Sities i Climate Alliance, uzpolitičku i finansijsku podršku Evropske komisije i njenog Generalnog direktorata za životnu sredinu.

Cilj kampanje koja se održava svake godine od 16. do 22. septembra je da podstiče lokalne uprave širom Evrope da uvode i promovišu mere održivog saobraćaja i da ponude svojim građanima alternative upotrebi automobila.

Ovogodišnja tema manifestacije Evropska nedelja mobilnosti je „Održiva mobilnost za zdraviji život“, a slogan ovogodišnje kampanje je „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“.

Učenici su u realizaciji Eko radionica pokazali visok stepen znanja i informisanosti o aktuelnoj temi. Za uloženi trud, angažovanje i iskazano interesovanje, nagradjeni su prigodnim poklonima koje su im uručili gradonačelnik dr Zoran Radojičić ispred Sekretarijata za saobraćaj i Evropske komisije.

Nakon manifestacije, učenici su sa nastavnicom prošetali gradom i razgledali spomenike kulture.